Család

Julia Robertset zaklatták az iskolában

Hollywood egyik legfényesebben ragyogó csillaga, Julia Roberts sem volt mindig népszerű: az iskolában őt is sokat bántották. A színésznő ezt egy iskolai zaklatás ellen küzdő szervezet, a GLSEN díjának átvételekor árulta el.

 A 46 esztendős filmsztár férjével, Danny Moderrel együtt a GLSEN Humanitárius díját kapta meg a hétvégén az iskolai zaklatás elleni küzdelemben végzett munkájáért – számolt be róla kedden az abcnews.go.com. Roberts elmondta, hogy az elismerést megtisztelőnek tartja, és iskolás éveire visszaemlékezve elárulta, hogy diákkori életére olyan hatással volt az átélt zaklatás, hogy úgy érezte, teljesen “jelentéktelen”.

A GLSEN az lmbt (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) közösség tagjainak megfélemlítése és zaklatása ellen küzd az iskolákban, azért harcol, hogy minden gyerek biztonságban érezze magát.

Mielőtt megkapta a díjat, a színésznő a szervezet öt fiatal képviselőjével találkozott, az önkéntes munkát végző “nagyköveteket” úttörőknek nevezte. “Ezek a srácok hősök, sokat tesznek azért, hogy a gyerekek szabadon járhassanak iskolába” – mondta, és hangsúlyozta, hogy a megfélemlítés súlyos probléma a mai társadalomban.

Roberts arról is szólt, milyen fontos, hogy ne tűrje el senki a megfélemlítést. “Erre próbálom tanítani a gyerekeimet is. A passzivitás akkor is hiba, ha az áldozat nem a barátod, és a dolog nem veled történik, hiszen mindannyian emberek vagyunk. Ha az ember nem tesz semmit, akkor nem különbözik a támadótól” – fejtette ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top