Család

Imádott kutyájának köszönheti gyógyulását az idős férfi – fotó

Sose becsüljük le az ember és állat közti szeretetteljes kapcsolatot! Csodákra képes ugyanis.

A 73 éves amerikai James Wathen már hat hete volt kórházban, az állapota pedig egyre csak romlott, nem akart enni, és a szavát is alig lehetett hallani. Már az orvosok is kezdték feladni a reményt, hogy a férfi életben marad, épp ezért úgy döntöttek, teljesítik utolsó kívánságát: találkozni szeretett volna félszemű kis csivavájával, Bubbával.

A kutya időközben  ideiglenes befogadókhoz került, ám hiába volt a gondoskodás, megbetegedett és legyengült, annyira hiányzott neki a gazdája.

Bár a kórház szabályzata nem engedi, hogy állatokat vigyenek be az intézménybe, ezúttal kivételt tettek. “Először nagyon szomorú volt. Amikor egy takaróba csavartuk, reszketett. Abban a percben amikor úgy 20 lépésnyire lehettünk a bácsi szobájától, nem viccelek, felemelte a kis fejét. A kis szeme csillogni kezdett, és máris egy másik kutya volt” – mesélt Mary-Ann Smyth, a kutyát gondozásba vevő állatmenhely vezetője.

Imádott kutyájának köszönheti gyógyulását az idős férfi - fotó

Amikor Bubbát a gazdája kezébe adták, a férfi sírni kezdett, az kicsi állat pedig boldogan bújt a gazdájához. Szem nem maradt szárazon a kórteremben.

A kutyusnak pár nappal később egy újabb látogatást engedélyeztek. Az idős férfi pedig egyre jobban és jobban lett: felült az ágyában, evett és újra beszélt. A kutyus étvágya szintén visszatért.

Bár James még mindig kórházi kezelésre szorul, már nincs életveszélyben, és minden esélye megvan a felépülésre. Immár a terápiája része, hogy a kutyája rendszeresen meglátogatja. A kórház az eset nyomán azt fontolgatja, hogy lazítanak a szigorú szabályozáson és a jövőben, indokolt esetekben beengedik majd a betegek háziállatait az intézménybe.

Forrás: Yahoo News

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top