Család

Engedné a válást a Vatikán

"Egyszerűsíteni kellene az egyházi házasságok érvénytelenítését" – ezt mondta Erdő Péter, a magyar katolikus egyház vezetője a Vatikánban hétfőn kezdődött püspöki szinóduson.

Ami az elváltak és polgárilag újraházasodottaknak az áldozás szentségében való részesítését illeti, Erdő Péter arról beszélt, hogy megoldást az egyházi házasságok érvénytelenítésének egyszerűsítése jelenthetne.

A bíboros az egyház tagjai által javasolt lehetőségek között említette, hogy az egyházi házasságok semmissé tételéhez elegendő lehetne az egyházi bíróságok elsőfokú ítélete, vagy az egyházi házasságokat a helyi püspök is érvényteleníthetné. A válást követő úgynevezett bűnbánási időszak után pedig a felek újabb házasságot köthetnének. Azt is javasolta, hogy mindenhol legyen olyan pap, aki az elváltakat és polgárilag újraházasodottakat segíti a számukra legmegfelelőbb út megtalálásában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top