Család

A lányok elleni erőszakkal szemben kampányolnak a Trónok harca sztárjai

Mert lány vagyok – ez a címe annak a kampánynak, melyhez a Trónok harca című sorozat két női sztárja, Natalie Dormer és Lena Hedley is az arcát adta.

A szó szoros értelmében. A két színésznő arcán ugyanis olyan szavak és kifejezések olvashatók a kampányfotókon, melyek gyakran hangzanak el bántalmazott lányok és nők szájából. Attól a naptól kezdve nem vagyok többé önmagam, csak hétéves voltam, kényszerített…

A nők elleni erőszakkal szemben kampányolnak a Trónok harca sztárjai

A kampány célja, hogy a világ legszegényebb részein segítse a lányokat és a nőket abban, hogy erőszaktól mentesen élhessék az életüket, és ne váljanak áldozatává olyan megalázó gyakorlatoknak, mint a gyermekként házasságba kényszerítés vagy a nemi szervek megcsonkítása. Megrázó tény, hogy a mai napig is minden második másodpercben házasságba kényszerítenek egy lányt valahol a világban.

“Reménykedem, hogy egy nap a lányok egy olyan világban nőhetnek fel, mely mentes ezektől a káros gyakorlatoktól. Arra kérek mindenkit, férfiakat, fiúkat, nőket és lányokat, hogy csatlakozzanak hozzám, és álljunk ki a lányok jogaiért” – fogalmazott Lena Hadley.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top