Család

5+1 tipp, amire figyelj autóvezetőként iskolaidőben

Ősztől érdemes jobban odafigyelni vezetés közben, hiszen az iskolások kevésbé közlekednek óvatosan, sajnos több a balesetveszélyes helyzet. Íme néhány tipp, hogy mire érdemes nagyobb figyelmet fordítani a balesetmentes közlekedés érdekében.
  1. Iskolák közelében különösen légy óvatos, hiszen az oda igyekvő gyerekek sokszor körül sem nézve rohannak és a parkoló autók takarásából nehéz észrevenni őket, mivel alacsonyak.
  2. Ugyanígy ha iskola közelében parkolsz le, és tolatnod kell, duplán nézz hátra – ugyanazért, mint az előbb írtam: az alacsony gyerekeket nehéz észrevenni, pláne ha autód hátsó ülésén gyermekülés is van, ami magasabb, mint a sima ülés, így még többet takar az autó mögötti térből.
  3. Zebráknál is legyél különösen óvatos “akkor is, ha nincs iskola a közelben. Sok iskolás közlekedik egyedül vagy a barátaival, és ilyenkor hajlamosak kevésbé figyelmesek lenni és akár átszaladni óvatlanul. 

Mire figyelj még? A teljes cikket a Családanyu blogon találod!

5+1 tipp, amire figyelj autóvezetőként iskolaidőben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top