Család

5 gyorsan ható gyógymód fülfájás ellen

Ne aggódj, ha fájni kezdett a gyerek füle a nagy szél miatt, még tehetsz az ellen, hogy begyulladjon! Íme, bloggerünk tippjei:

Fülmelegítés meggymagos párnával

Ha nincs otthon ilyesmid, melegíts mikróban vagy sütőben hőálló tálban sót és ezt csomagold jól be konyharuhába. A lényeg a fül melegítése: gyermeked feküdjön oldalára és tedd a párnát vagy konyharuhát a felül lévő fülére. Maradjon így 10 percig vagy amíg kihűl a párna és jöhet a másik füle, ha az is fájna.

5 gyorsan ható gyógymód fülfájás ellen

Infralámpa

Lehet kapni külön ilyen izzót is, nem muszáj egy egész lámpát megvenned, használhatod infraégővel a meglévő lámpádat is. Elektronikai szakboltokban keresd ezt a különleges égőt. Vagy így, vagy úgy, de ennél a megoldásnál is fontos, hogy a gyermek nyugton, egy helyben legyen, amíg így melegítitek a fülét. Kisebb gyermekeknél ezért azt szokták javasolni, alvás közben próbáld meg infralámpázni óvatosan. Nagyobbaknál már ez nem szükséges, velük meg lehet beszélni, hogy csukják be a szemüket és szóljanak, ha nagyon felforrósodna arcuk, fülük a lámpa miatt. Alapvetően ennél is elég 10-10 perc melegítés fülenként.

5 gyorsan ható gyógymód fülfájás ellen
További tippek a Családanyu blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top