Család

Miattuk akarnak szülés után gyorsan lefogyni az anyák

Sokan érzik úgy, hogy sosem nyerik vissza a terhesség előtti alakjukat.

A szülés után hetekkel újra vékony hírességek látványa a hétköznapi anyukákat is arra ösztönzi, hogy a babájuk világra jöttét követően minél hamarabb szabaduljanak a terhesség alatt felszedett kilóiktól. Megfeledkeznek persze arról, hogy a celebanyáknak személyi edzők és a legkorszerűbb fogyókúrás módszerek segítenek a fogyásban, és persze saját személyzet, illetve bébiszitterek mellett idejük is van arra a szülés után, hogy a külsejükkel törődjenek.

Az újdonsült anyák harmada a partnere, 18 százaléka az édesanyja, 16 százaléka pedig az anyósa részéről is érzi a nyomást, hogy mielőbb lefogyjon – derült ki egy Angliában készült kutatásból.

Miattuk akarnak szülés után gyorsan lefogyni az anyák

A kismamák átlagosan 16 kilót szednek fel a várandósságuk alatt, harmaduk számára ez több, mint amire előzetesen számítottak. 54 százalékuk érezte úgy, hogy sosem fogja visszanyerni a terhesség előtti alkatát,  64 százalékuk pedig úgy nyilatkozott, hogy a szülés utáni hónapok elsősorban a túlélésről szóltak a számára, nem volt kapacitása arra, hogy a külsejével foglalkozzon. Egy átlag nő a szülés után 14 hónappal kezdi újra nőiesnek érezni magát és 19 hónap kell neki ahhoz, hogy leadja a várandósság alatt felszaladt kilókat.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top