nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Még mindig népszerű a Babakötvény

Még mindig népszerű a Babakötvény

Több mint egymilliárd forint került idén Babakötvénybe.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Ez az év eddig a második legjobbnak számít a program 2006-os indulása óta – írja a Világgazdaság.

Júliusban sem csökkent a Start-számla nyitási kedv a Magyar Államkincstár adatai szerint. Az év első 7 hónapjában 53 283 gyerek került be a kincstár nyilvántartásába, közülük 21 377-nek nyitottak Start-számlát. A Start-számlákra az idén már több mint egymilliárd forintot utaltak át. Ez jelentős eredmény, hiszen tavaly az első 7 hónapban született több mint 50 ezer kisbaba közül alig több mint ötezernek lett Start-számlája.

Azoknak a gyerekeknek a kincstári számlájára, akik számára nem nyitották meg a speciális értékpapírszámlát, valamivel kevesebb mint 3,3 milliárd forint került eddig. Az állam az újszülötteknek 42 500 forint életkezdési támogatást biztosít, ez a kincstári számlán az előző évi átlagos infláció mértékével kamatozik. A Start-számlán lévő megtakarítást úgynevezett Babakötvénybe lehet befektetni, amelynek kamata ennél 3 százalékponttal magasabb.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon