Család

Biztonsági őr védte a csecsemőket a soproni kórházban

Pánikot keltett egy levél és a pszichiátriáról az újszülött részlegbe beszökött beteg.

A soproni kórház szülészeti osztályára beszökött egy, a pszichiátrián kezelt férfi, és otthagyott egy levelet, melyet az aláírásával is ellátott. A levélben ez állt: “Tessék a pultban lenni!“. Mint kiderült, a beteg nem ön- és közveszélyes, ezért közlekedhetett szabadon az intézmény házirendjének betartásával. 

A levél – a szombathelyi csecsemőlopás hatására – óriási riadalmat keltett az anyukák körében, akik úgy értelmezték az írást, hogy az ott tartózkodó újszülöttek nem lesznek biztonságban, ha a nővérpultban nem lesz állandóan valaki. Az anyukák megnyugtatása érdekében éjszakára a rooming in szobákból a különálló újszülött részlegre szállították át a csecsemőket, a szülők pedig felkértek egy ismerőst, hogy éjszakára biztonsági őrként legyen jelen az osztályon.

“Hangsúlyozzuk, hogy sem a dolgozókat, sem az anyukákat, sem pedig az újszülötteket nem fenyegette veszély” – nyilatkozta Németh Rita ápolási igazgató.

Az újszülöttek biztonsága felől másnap reggelre az anyukák is megnyugodtak, a biztonsági őr jelenlétét ők sem látták a továbbiakban indokoltnak. Az intézmény mindenesetre megerősítette a portaszolgálatát.

Forrás: Kisalföld

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top