Család

Kismamaruhatár: mire lesz szükségünk a 9 hónap során és utána?

Várandósként manapság már nem kell attól tartanunk, hogy a pocakunk miatt csak bő és fazon nélküli ruhákat hordjunk, mert a kismamaruhák készítésére szakosodott gyártók a kényelem mellett a divatosságra és praktikusságra is törekednek. Milyen ruhadarabok lesznek kényelmesek és csinosak a terhesség során? Mi az, amit kerüljünk? Mit használjunk a meglévő ruháink közül?

Kismamanadrág, -szoknya

Ez lesz az első dolog, amire biztosan szükségünk lesz, teljesen mindegy, hogy milyen évszakban vagyunk várandósak. Ezeknek a speciális nadrágoknak az a lényegük, hogy a derékrészük meg van emelve, azaz van hely a növekvő pocaknak benne. A terhesség elején is kényelmes lehet már, mert a megszokott nadrágjainkba maximum az első 3 hónapban férünk bele, utána már rejtegetni kell a szétnyíló derékrészt (gombos-cipzáras naciknál). Ilyenkor jön jól egy kismamafarmer/leggings/rövidnadrág/szoknya, amelyek mind speciális, rugalmas derékrésszel rendelkeznek.

Kismama ruhatár: mire lesz szükségünk a 9 hónap során és utána?

Kismamafelsők, -pólók, -ruhák

A mai divat kedvez nekünk, kismamáknak, hiszen nagyon sok helyen lehet hosszított fazonú felsőket, mell alatt bővülő ruhákat kapni, vannak viszont olyan “állapotok” a terhesség során, amikor már kényelmetlen a nem pocakos fazonú ruha. A terhesség elején még általában hordhatjuk a meglévő felsőinket, pólóinkat, csak aztán elkezdenek nőni a cicik meg a pocak, és be kell szereznünk új ruhákat.

Amit semmiképpen nem javaslok már ilyenkor: a meglévő rövid fazonú pólókba, blúzokba belepréselni magatokat, mert azok nemcsak kényelmetlenek, hanem nagyon rosszul is állnak. A feszülő és a gombok között szétnyíló blúz vagy a köldökig érő póló nem túl esztétikus látvány.

Érdemes beszerezni kifejezetten kismamáknak készült felsőket – ezek is hordhatók télen és nyáron is –, amelyek úgy vannak szabva, hogy engedik a mell és a pocak növekedését.

Kismama ruhatár: mire lesz szükségünk a 9 hónap során és utána?

A terhesség utolsó hónapjaiban – évszaktól függetlenül – a kismamaruhák válnak a legkényelmesebbé (télen alá lehet venni a leggingset vagy harisnyát). A ruháknál is szintén azt javaslom, hogy a meglévő darabjainkat csak akkor használjuk, ha a derékrészen nincsen semmi szorító elem, illetve a cicik is kényelmesen beleférnek.

Kismamaruhákból nagyon kényelmesek (és pocak nélkül is hordhatóak majd) a rugalmas anyagból készült rövid ujjú vagy ujjatlan ruhák.

Kismama ruhatár: mire lesz szükségünk a 9 hónap során és utána?

Tudj meg még több részletet és praktikát például a méretválasztásról! A teljes cikket a Mammba blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top