Család

Olyan nincs, hogy felesleges műanyag játék!

Az újrahasznosítás új távlatait nyitja meg egy angol művész azzal, hogy a használt játékokból hatalmas szobrokat készít.

Robert Bradford alkotásai minimum életnagyságúak, de inkább nagyobbak. Állatokat, embereket formáz meg használt játékokból, műanyag dolgokból, amik már nem kellenek senkinek. Zseniális, élethű alkotások kerülnek ki a kezei közül, a kutyáiba például sikerült egészen beleszeretnem.

Bradforddal is az történt, amibe szülőként szinte mind belefutunk: megvesszük a játékokat, a gyerekek jó esetben egy hétig játszanak velük, aztán félrehajítva hevernek a szoba sarkában. Bradford azonban sokunkkal ellentétben nem egy nagy kukás zsákot fogott, amikor elege lett a rengeteg használaton kívüli játékból, hanem összeszedte őket, és új értelmet adott létezésüknek. Nem az újrahasznosítás volt a célja, sokkal inkább az, hogy megmutassa, minden, ami létezik, egy nagyobb kép kis darabja, a műanyag játékok is, és mi, emberek is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top