Család

Szerbiában is bevezetnék az abortusztablettát

Míg Európa egyes országaiban hatalmas tiltakozás alakult ki a kémiai úton történő terhesség-megszakítással kapcsolatban, addig Szerbiát már csak néhány lépés választja el a gyógyszer regisztrációjától.

Csehországhoz hasonlóan Szerbia is bevezetné az abortusztablettát a közeljövőben. Használata egyszerűbbé és humánusabbá teszi a terhesség megszakítását – értenek egyet a szakemberek, az egyetlen vitás kérdés az, hogy a tabletta hogyan és milyen mértékben befolyásolja majd az amúgy is alacsony születésszámot az országban. A hivatalos adatok szerint ugyanis az abortuszok számát illetően Szerbia az európai országok élvonalába tartozik. A hétmillió lakosra nem egész 70 ezer születés és több mint 20 ezer abortusz jut.

Az abortuszt a 25 és 33, illetve a 35 és 44 év közötti nőknél végzik el, vagyis azoknál, akiknek még nincs gyerekük, és egyelőre nem is akarnak, illetve akiknek már legalább két gyerekük van, és nem terveznek többet.

Az abortusztabletta egyébként nem újdonság Szerbiában, a feketepiacon már régóta kapható a más országokból behozott szer.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top