Család

10 jel, hogy elpazarlod az életed

Néha úgy érzed, hogy csak megy az idő, de nem történik veled semmi jó vagy érdekes? Ha magadra ismersz az alábbi jelekből, változtass, ne pazarold el az életed!

1.   Olyan munkát végzel, amit csak a számlák kifizetése miatt csinálsz

Elképesztő, hogy mennyi ember van, aki utálja a munkáját. Ha nem szereted, amit csinálsz, itt a tízmilliós ötlet: csinálj valami mást! Nem komplikált. Biztos van valami hobbid. Hogyan lehetne abból pénzt keresni?

2.   Elszúrod az idődet értelmetlen dolgokra

Videójátékok. Való Világ. Egész este csetelés a fészen. Zaba- és piaparti a hétvégén. Lehetne folytatni a sort a végtelenségig. Van valami értelmük? Jobb élethez vezetnek? Ha nem, akkor ideje átértékelni pár dolgot a szabadidőd eltöltésével kapcsolatban.

3.   Rengeteget panaszkodsz

Mire jó ez? A panaszkodás negatív energia, a problémacentrikus emberek kedvenc időtöltése. Panaszkodással azonban soha semmit nem változtattak meg ezen a földön; a fejlődéshez először át kell váltani megoldáscentrikus gondolkodásmódra. A panasz ekkor automatikusan elapad.

4.   Többet szórakozol és lazítasz, mint amennyit dolgozol

Tudod, tücsök és hangya. Két választási lehetőséged van. Most fizeted meg az árat vagy később. Ha most, akkor 100 egységet fizetsz. ha később, akkor hitelt veszel fel az Élettől és később a kamatokkal együtt kell fizetned. Utóbbi esetben az ár 2x-3x akkora. Melyik a szimpatikusabb?

5.   Az iskolák befejezése után alig tanulsz valami újat

Ekkor az elme olyanná válik, mint a friss víz nélküli Duna-holtág: zavaros és szennyezett lesz. Őszintén szólva az ilyen emberen ezt mindenki látja, önmagát kivéve. A szájszagot is mindenki érzi, kivéve az, akinek van. A megoldás: könyv, tanfolyam, tréning, szeminárium. Bármi, amiből tanulhatsz.

A további 5 jelet a Magad Uram blogon találod!

10 jel, hogy elpazarlod az életed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top