Család

Szerelem első látásra – nagy bajod lehet belőle!

A lényeg, hogy az érzelmek elsöprőek legyenek – akkor már jó lesz a kapcsolat is. Ennek a tévedésnek elsősorban a férfiak esnek áldozatul. Párterápiával foglalkozó szakemberek több racionalitást javasolnak társkeresésnél.

A brit tudósok kimutatták, hogy társkereséskor sok férfit túlzottan befolyásolnak a romantikus klisék. A nők szívesebben nézik ugyan a hollywoodi romantikus filmeket, de nem nagyon hisznek bennük, ellentétben a férfiakkal. Én meg arra gondolok, hogy addig-addig etették egymást ezzel a dumával, hogy tudod a nőket leginkább úgy billented le a lábukról, ha valami romantikusat teszel, egy kis virág, édes szavak blabla, vacsora, hogy végül is egyre jobban kezdtek ők maguk hinni ebben a dologban.

Így például a legtöbb férfi sziklaszilárdan meg van győződve róla: létezik “szerelem első látásra”. Vágyakozva várnak az egyedülálló férfiak arra, hogy az igazi, az egyetlen, a nagy szerelem villámként csapjon be. Ám a brit tudósok azt is megállapították, hogy amiről azt gondoljuk hogy “szerelem első látásra”, az egyáltalán nem szerelem, hanem az erotikus vonzalom és “ego-simogatás” kombinációja: ha észrevesszük a másik pillantásában a vágyat, azt “simogatásnak” vesszük.

Voltak pasik, akikkel sikerült hosszabban elbeszélgetni, és eljutottunk ahhoz a témához, is, hogy van-e típus, akit keres, van-e valamilyen ideál. Hogy mi volt a válasz? A teljes cikket az Alibanya blogon találod.

 

Szerelem első látásra – nagy bajod lehet belőle!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top