Család

Így utazz kutyával autóban!

A balesetmentes közlekedés és kedvencünk komfortérzete érdekében még akkor is több dologra kell ügyelnünk, ha rövidebb távot teszünk meg. Ha azonban nagyobb utazás előtt állunk, még alaposabban fel kell készülnünk. Összegyűjtöttük, mire figyelnek az igazán gondos gazdik!

Akármilyen nyugodt természetű a kutya, fontos, hogy megakadályozzuk, hogy vezetés közben elterelje a figyelmünket. Nem szerencsés, ha az ölünkben tartjuk, miközben vezetünk, mert az út közben hallható zajoktól megijedhet, a hirtelen fékezés miatt leeshet, de egyszerűen az is előfordulhat, hogy mozgékonnyá válik, és ez extra figyelmet igényelhet tőlünk. Ilyen esetekben sosem a szőrös útitárs a hibás, hanem a felelőtlen gazdi, aki mások testi épségét is veszélyezteti. Hogy elkerüljük a kellemetlenségeket, használhatunk kutyáknak készült biztonsági ülést, ami hagy némi mozgásteret az állatnak.

A nagyobb testű kutyák biztonságát – és a balesetmentes közlekedést – szolgálja a nekik kifejlesztett biztonsági öv, amit úgy alakítottak ki, hogy kedvencünk kényelmesen autózhasson bekötve is. Mielőtt hosszabb útra indulnánk, érdemes “próbavezetést” tartani, hogy kiderüljön, hogyan reagál a négylábú a közlekedésre. Náluk is előfordulhat rosszullét vagy hányás, akárcsak az embereknél – számolva ezzel az eshetőséggel, érdemes beszerezni az ezeket csillapító állatgyógyszereket.

Így utazz kutyával autóban!

 

Hiába aranyos – és a legtöbb kutya számára szórakoztató is – ha kihajolhat az ablakon, ezt semmiképpen se engedjük meg neki! Ez egyrészt veszélyezteti a közlekedést, másrészt ő is megsérülhet. (Belemehet valami a szemébe, a fülébe, megcsípheti egy rovar, nekiüközhet valaminek stb.)

Mire figyeljünk még? További fontos részletekről és az állatútlevélről a KRESZ-re fel! blogon olvashatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top