Család

Tényleg az lehetsz, ami lenni szeretnél?

Az lehetsz, ami csak akarsz – halljuk sokszor a biztató mondatot, de valóban így van, vagy elveszünk a lehetőségek útvesztőjében?

A modern nőknek születésük óta azt mondják, hogy az lehet belőlük, amit csak akarnak. Lehetnek űrhajósok, vezethetnek internetes céget, vagy otthon is maradhatnak a gyerekükkel, nincsenek többé szabályok, és a választások száma végtelen, és a jelek szerint az embernek csak ki kell nyújtania a kezét. Nekem viszont úgy tűnik, hogy annyira elrontott bennünket ez a nagy szabadság, hogy képtelenek vagyunk választani.  

Szex és New York

Mert hogy ez a szabadság látszólagos. Ez most a legújabb mantra, amibe csomagolják azt, hogy sokkal több teher van rajtunk, mint azt gondolnánk. Hogy kin? Ja, hát a nőkön. Hadd legyek most egy kicsit részrehajló, persze férfinak lenni is k∗∗∗a nehéz, nem  lehet sírni, meg kimutatni az érzelmeket, meg az a fene nagy harc a csordavezér helyének elfoglalására, de engem ez most nem érdekel. Erről majd értekezik egy blogíró alfa-hím, vagy én máskor.

Szóval a bármilehetszkislányom szlogenhez szeretnék hozzá szólni. Egy csomó mítosz van az anyaságról,a sikeres nőről, az önálló nőkről stb. Megfigyeltétek, hogy ugyanezekről töredéknyit lehet olvasni férfi vonatkozásban a fenét nem érdekli hogyan egyezteti a karriert és a családot egy férfi, mert általában nem is egyezteti.  Építi a karrierjét, és ezt mindenki természetesnek találja. Nem kell őt megnyugtatni, hogy ez rendben van, nincs lelkiismeret-furdalása azzal kapcsolatosan, hogy a család ezt megsínyli-e, hiszen végül is értük teszi. Háziember és a szex, haha egy csomó dolognak nincs is férfi megfelelője. K∗∗∗a, hülye p∗∗∗a, több között ezeket sem lehet férfira mondani.

Szóval olvastatok már cikket arról, hogy az egész napos munka után hogyan legyen egy férfi szexisten az ágyban? Légy önálló férfi – írások? Szóval duma az egész valahogy el kell adni, hogy ugyan okos vagy, szép vagy, de egy bizonyos ponton az életed radikálisan megváltozik, és teljesen más lesz, mint egy hasonló képességekkel bíró másik emberé, pusztán azért, mert nő vagy. A szabad választás tehát részben látszólagos, és nagyban függ a szerencsétől és mindenféle más körülményektől, és bizony rengeteg kompromisszumot követel meg… A teljes cikket az Alibanya blogon találod

Tényleg az lehetsz, ami szeretnél lenni?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top