Család

Többé nem lesz idegörlő a vásárlás a gyerekkel

Itt a tavasz, ideje beszerezni pár új dolgot a boltokból. Gyerekkel viszont nem egyszerű a vásárlás. Bloggerünk segít, hogyan könnyítheted meg.

A legfontosabb, hogy vonjuk be a gyerkőcöt, de nézzük pontokba szedve:

  1. Megfelelő időpont kiválasztása, legkisebbeknél távol az étkezés idejétől, míg a nagyobbaknál az uzsonna beiktatása két üzlet között mentőötlet lehet.
  2. Célirányosan tervezzük meg előre, hová és miért megyünk. A céltalan vásárolgatásnak sosincs jó vége, kivéve, ha tengernyi az időnk és a shopping költségvetése.
  3. Kinek mire van szüksége? Érdemes az évszakváltást megelőzően közé nézni a már meglévő holmiknak, mi az, ami még aktuális, mind méret, mind hordhatóság szempontjából.
  4. Tisztelni és kikérni a gyerekek véleményét a vásárolandó ruhával kapcsolatosan. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy csupa mesehőst ábrázoló holmival térünk haza. A lényeg a szülő és gyermek közös megegyezésében áll, csakúgy, mint a tévénézést, az esti mesét vagy a fogyasztandó ételt illetően. Nem is beszélve a gyerekek önismeretének és ízlésének kialakulásáról. (Van aki ezek után még alábecsüli a divat hatalmát???)

    A további 6 tippet a Gyerekvilág blogon találod.

    Shopping a gyerekkel - hogy tervezzük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top