Család

Első randi az Antarktiszon

Lehet, hogy nehéz egy milliós nagyvárosban ismerkedni, de hogyan talál egymásra két ember egy olyan helyen, ahol több a fóka, mint a kétlábú?

Egy magányos decemberi este az antarktiszi McMurdo állomáson egy amerikai tudós unalmában a Tinderrel, egy új, mobiltelefonos társkereső programmal babrált. Otthon, az Egyesült Államokban már hónapok óta használta, de kíváncsi volt, regisztrált-e valaki a kietlen tundrán. A közelében legfeljebb pingvinek és fókák között tudott volna választani, de amikor szélesebb sugarú körben keresett, rögtön rátalált egy nőre, 45 perces helikopterútnyira tőle. Bejelölte a nőt, és pár percen belül megvolt a válasz: a nő őt is szimpatikusnak találta.

A New York magazinnak nyilatkozó tudós nem árulja el a nevét, mert nem szeretné, ha az amerikai kormány megszüntetné az internetes kapcsolatot, ha megtudják, mire használja. A nő kempingezni jött az Antarktiszra. Ő is csak kipróbálta a Tindert, és tessék: találkoztak. Bár nincsenek statisztikák az Antarktiszon szövődött  szerelmekről, valószínűleg ők az elsők, akik így találkoztak. Ami több mint szerencsés, mert amióta az amerikai kormány csökkentette a költségeket, elfogytak a kutatók, és velük együtt a nők a kontinensről.

A sátras légyott nem tartott sokáig, mivel a nő másnap hazautazott, de remélik, a nyári kutatóévad kezdete előtt még találkozhatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top