Család

A legfontosabb tanácsok babaruha-vásárlás előtt

Amikor gyermekünknek vagy a még csak hamarosan megszületendő babánknak szeretnénk ruhát vásárolni, két dologgal egészen biztosan találkozni fogunk: 1. rengeteg kérdéssel, 2. a bőség zavarával. Nem árt tehát alaposan végiggondolni a fontosabb tudnivalókat, ezzel később számos kellemetlenségtől, bosszúságtól, nem utolsósorban pedig felesleges pénzkiadástól kímélhetjük meg magunkat.

A legfontosabb tanácsok babaruhavásárlás előttKezdjük mindjárt a hazamenetellel: bármilyen évszakban is szülessen a kisbabánk, a hazaszállítás során egészen biztosan szükségünk lesz egy 56-os (illetve 4 kg súly felett 62-es) rugdalózóra, kispólóra, kissapkára és egy puha gyerektakaróra. A hidegebb hónapokban ezenkívül egy harisnyára vagy nadrágra, és még egy vastagabb takaróra vagy bundazsákra, esetleg sálra is. Ajánljuk, hogy ezeket egy külön sporttáskába téve már jó előre készítsük össze, így a hazautazás napján párunknak már csak be kell hoznia a kórházba.

Az 56-os méretű ruhákból nem érdemes sokat vásárolni, bármilyen cukik is a pöttömnyi kis holmik, hiszen kisbabánk hihetetlenül gyorsan ki fogja nőni ezeket. Inkább vegyünk 62-es méretből többet, még akkor is, ha eleinte egy picit nagynak éreznénk. Bodyból érdemes legalább 8-10 darabot beszerezni, hiszen naponta többször is kell majd cserélni, rugdalózóból 6-7 darabot, és kispólóból, sapkából, harisnyából, zokniból is legyen minimum 2 db.

Ezek vásárlásánál a legfontosabb dolog, hogy kizárólag tiszta pamutból készült ruhákat válasszunk, illetve ne legyen rajtuk csat, csipke, strassz vagy egyéb díszítés (pl kilógó nyuszifül, virágszirom, díszkő stb.)! Ezek a haszontalan díszek a kisbabát biztosan nyomni fogják, amikor hasra fektetjük, a nagyobbak számára pedig kifejezetten veszélyesek is lehetnek, ha lekaparják, leszedik, szájukba veszik.

A legfontosabb tanácsok babaruha-vásárlás előtt
Nadrágvásárlásnál arra figyeljünk, hogy a dereka ne legyen se szoros, se gumírozott! Gondoljunk mindig arra, hogy gyermekünk eleve fog viselni egy jó vastag pelenkát, ha erre még egy szoros nadrágot ráhúzunk, az biztosan kellemetlen lesz a számára. Ha már kúszó-mászó gyerekünk van, érdemes arra is figyelni, hogy a nadrág derékrésze legyen viszonylag magas, így kisebb eséllyel fog az első mozdulatok után kilógni belőle a gyerek dereka.

A legfontosabb tanácsok babaruhavásárlás előttSapkából csak olyat vegyünk, amelyiknek van megkötője, téli sapka esetén pedig fülvédős része is, különben a babakocsiban lévő gyerek fejéről a sapka minden egyes fejmozgatásnál azonnal vagy a szemébe, vagy a tarkójára csúszik, gyakorlatilag 3 másodpercenként állhatunk meg sapkát igazítani.

És mi legyen a mosással?

Mivel a bababőr sokkal érzékenyebb és sérülékenyebb, mint a felnőtteké, ezért a kisbabák ruháit a gyerek kb. 1 éves koráig mindenképpen érdemes a többi családtag ruháitól külön mosni, mosószerekből a folyékony, a gél állagút vagy a géllel töltött kapszulás változatokat használjuk, öblítőből pedig csakis hipoallergén vagy Sensitive megjelöléssel ellátott terméket vegyünk.

Az új Silan Sensitive öblítő ideális választás az érzékeny bőrű gyermekek és kisbabák ruháihoz. Kíméletes összetevői minden érzékeny bőrű családtagunk számára biztosítja a megfelelő gondoskodást. A Silan Sensitive óvja ruháinkat, miközben különlegesen puha tapintásúvá varázsolja azokat. Az új, gyengéd formulája bőrgyógyászatilag tesztelt és az Európai Allergiakutató Alapítvány (ECARF) is ajánlja.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top