Család

Megható: így fotózza egymást anya és Down-szindrómás kislánya

Csodálatos képek egy Down-szindrómás kislányról és az édesanyjáról.

Egy ír fotós, Emer Gillespie Down-szindrómás kislánya, Laoisha kiskora óta érdeklődik a fényképezés iránt. Az asszony 2008-ban, az akkor 6 éves Laoishával indította el a máig is tartó, Lefényképezlek, lefényképezel című projektet, melynek keretében a kislánnyal közös tevékenységeik közben készítettek képeket, legtöbbször egymásról, hasonló pózokban.

A fotózások nem csupán arra adtak nagyszerű alkalmat, hogy anya és lánya közösen tölthessék az idejüket, de Laoisha vizuális és nyelvi készségeinek fejlesztésére is, hiszen számos fotó a kislány ötlete alapján készül. „Mindenki, aki ismeri őt, fel fogja fedezni, ahogy az érdeklődése és a személyisége átsüt a kép tárgyán. Mindketten javaslunk fotótémákat, de először is minden alkalommal felteszem neki a kérdést, hogy szeretne-e fotókat készíteni, és eddig a válasza mindig igen volt. Ezután kérdezem meg, hogy vannak-e javaslatai” – mesélte Emer a Huffington Postnak.

Az anya már elkezdte tanítani Laoishának a fotózás technikai hátterét is, például fénymérő használatát vagy a film betöltését. Azt reméli, hogy a kislány idővel képes lesz önállóan is elvégezni ezeket a feladatokat.

A páratlan anya-lánya fotósorozatot már New Yorkban, Londonban és Portugáliában is kiállították. Emer addig szeretné folytatni a projektet, amíg csak a kislánya örömét leli benne.

Forrás: Picture You, Picture Me

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top