Család

6 kilós óriásbaba született

Édesanyja étrendje miatt nőhetett ekkorára.

6 kilós óriásbaba született6 kilós óriáscsecsemőnek adott életet egy kismama Sanghaj egyik kórházában. Bár a baba kétszer akkora, mint egy átlagos kínai újszülött, az anya és a gyerek is jól vannak. Arról, hogy a baba természetes úton vagy császármetszéssel jött-e világra, nem szólnak a hírek.

Az orvosok szerint a kisbaba szokatlan mérete azzal magyarázható, hogy 27 éves édesanyja a terhesség alatt mindennap fogyasztott tojást és tejet, illetve rengeteg gyümölcsöt is evett, emellett sok időt töltött ágyban fekve. Mindennek következtében gyorsan szedett fel nagy súlyt, ami miatt a magzat is gyorsabban fejlődött a normálisnál.

Hszü Csangen, a Fudan Egyetem Szülészeti- és Nőgyógyászati Kórházának orvosa szerint a gyermek később komoly egészségügyi problémákkal szembesülhet nagy születési súlya miatt: amellett, hogy túlsúllyal küzdhet, nagyobb eséllyel alakulhat ki nála cukorbetegség is.

Bár a baba mérete valóban figyelemre méltó, nem ő a valaha született legnagyobb méretű újszülött Kínában, hanem egy Csun Csun nevű elődje, aki születésekor 7,2 kilót nyomott.

Forrás: news.sky.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top