Család

Három szervátültetés után szült

A brit nő rácáfolt az orvosok aggodalmaira.

Három szervátültetés után szültA  43 éves Tina Martin gyerekkora óta 1-es típusú cukorbetegségben szenved. Két veseátültetése és hasnyálmirigy-átültetése is volt. Törékeny egészségi állapota, valamint a szedett gyógyszerek miatt az orvosok nem sok esélyt láttak arra, hogy valaha is szülhet még.

A nőnek ugyan volt már két gyermeke, de őket még a szervátültetések előtt szülte és egy harmadik babára is vágyott. Miután a magzat megfogant, a szakemberek a legrosszabbakra is felkészítették a kismamát. Elképzelhetőnek tartották, hogy nem tudja kihordani a babát, mint ahogy azt is, hogy nem lesz egészséges, esetleg a szülésnél lépnek fel komplikációk.

Tina azonban rácáfolt az orvosok aggodalmaira: a terhessége 35. hetében császármetszéssel egészséges kislánynak adott életet. Valószínűleg ő a legidősebb asszony a világon, aki vese- és hasnyálmirigy-átültetés után gyermeket szült.

Azóta kiderült, hogy a hasnyálmirigy-átültetése nem sikerült, ezért újabb műtétre lesz szüksége, de azzal várni kell egy évet a szülés után. Tina mindezek ellenére bizakodóan tekint a jövőbe. Fel akarja nevelni a kislányát.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top