Család

Kevesebből kell kijönnie Berlusconi exnejének

Felére csökkentették Veronica Lario 3 milliós tartásdíját.

Kevesebből kell kijönnie Berlusconi exénekHavi 3 millióról 1,4 millió euróra csökkentette a monzai bíróság azt az összeget, melyet Silvio Berlusconi volt kormányfő tartásdíjként köteles fizetni volt feleségének, Veronica Lariónak. Az asszony ugyan fellebbezhet, de azzal azt kockáztatja, hogy a bíróság esetleg tovább csökkenti az összeget.

Olaszország egyik leggazdagabb házaspárjának kapcsolata 2009 májusában ért véget, amikor 22 év és három közös gyerek után Veronica Lario bejelentette, hogy beadja a válókeresetet. Történt ez néhány nappal az után, hogy Silvio Berlusconi volt kormányfő megjelent Noemi Letizia 18. születésnapi ünnepségén, és a fiatal nápolyi lány elárulta, hogy „Papi”-nak nevezi az akkor 73 éves politikust.

Három év különélés után a milánói bíróság 2012 decemberében havi 3 millió eurós (majdnem 900 millió forintos) tartásdíjat ítélt Lariónak korábbi életszínvonala fenntartására. Berlusconinak az addig közös családi rezidencia, a 78 millió euró értékű Macherio-villa maradt, Milánóhoz közel. Berlusconi ezzel párhuzamosan saját maga is beadta a válókeresetet, csak egy másik bíróságon, Monzában. Ez a bíróság most kevesebb, mint felére csökkentette a tartásdíjat.

Lario a válás óta visszavonultan él Svájc, Milánó és Monza között. Silvio Berlusconi új menyasszonya a nála majdnem 50 évvel fiatalabb Francesca Pascale.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top