Család

Chili és füstölt lazac a mai gyerekek étrendjében

A szülők többsége ösztönzi a gyerekeit, hogy minél többféle ételt kóstoljanak meg.

Az olyan ételek, mint például a füstölt lazac vagy a kecskesajt a mai gyerekek számára már nem számítanak furcsának vagy különlegesnek. A kicsiknek manapság sokkal kifinomultabb gasztronómiai ízlésük van, mint a szüleik generációjának az ő korukban – állítja egy brit tanulmány.

A kutatók azt találták, hogy a mai szülők közel négyötöde kifejezetten ösztönzi a gyerekeit arra, hogy kóstoljon meg szokatlan vagy erősebb ízeket. Ennek eredményeképp a gyerekek 63 százaléka fogyaszt rendszeresen például szójaszószt vagy chilit, de a füstölt sajt és a humusz is nagyjából 50 százalékuk étrendjében szerepel.

A javarészt húson és zöldségen felnőtt szülők közel háromnegyede nyilatkozott úgy, hogy gyerekkora óta változott a kedvenc étele, 38 százalékuk szerint ez azért van, mert ma már szélesebb az élelmiszerboltok kínálata, míg 34 százalékuk a tévés főzőműsorok hatására próbál ki újabb és újabb ízeket, fogásokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top