Család

Az országhatáron tartották az esküvőt

A menyasszony Mexikóban, a vőlegény Amerikában mondta ki a boldogító igent.

Forrás: texastribune.org

Maricruz és Edgar

Forrás: texastribune.org

A mexikói Maricruz Valtierra Zuniga és párja, a szintén mexikói származású, de amerikai állampolgár Edgar Falcon a héten örök hűséget esküdtek egymásnak. Az esküvőre egy igencsak szokatlan helyszínen, az Egyesült Államok és Mexikó határán került sor, mégpedig úgy, hogy mind a menyasszony, mind pedig a vőlegény a saját országában tartózkodott, a határ két oldalán.

A 25 éves nő nem léphet be az Egyesült Államok területére, mivel még tizenévesen hamisan állította, hogy amerikai állampolgár, és egy törvény értelmében emiatt végleg kitiltották az országból, ez alól pedig még a házasságkötés sem menti fel. Persze Mexikóban megtarthatták volna az esküvőt, hiszen Falcon szabadon járhat-kelhet a két ország között, a pár azonban üzenni akart a helyszínválasztással. „Szeretnénk bemutatni Amerika másik arcát. A bevándorlás kérdése nemcsak az illegális bevándorlókat érinti, hanem minket, amerikai állampolgárokat is és rengeteg családot” – fogalmazott egy sajtónyilatkozatában a vőlegény.

A házasságkötést követően Zuniga továbbra is a mexikói Juárez városában fog élni, a férje pedig átjár majd hozzá a határ másik oldaláról. „Ha vele akarok élni és családot alapítani, száműzetésbe kell vonulnom a saját hazámból” – panaszkodott Falcon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top