Család

A szülők keresnek párt felnőtt gyerekeiknek

A szülő tölti ki az adatlapot és veszi fel a kapcsolatot más szinglik szüleivel. Még jó, hogy a randevúra nem ő megy el a "gyerek" helyett!

Az Egyesült Államokban és a Távol-Keleten egyre népszerűbbek azok az internetes társkereső oldalak, ahol a szülők kereshetnek társat felnőtt gyermekeiknek. A kerítő szerepét leggyakrabban az unokára vágyó anyák vállalják magukra, de nagyjából 20 százalékban akadnak apák is, akik lányuknak férjet, vagy épp fiuknak feleséget keresnek.

Az adatlapot ezeken az oldalakon a szülők töltik ki, ők fogalmazzák meg, hogy felnőtt gyermekük kinek és miért lenne ideális társ. Értelemszerűen a kapcsolatot is ők veszik fel más szinglik szüleivel. A legtöbben persze a gyermeket is bevonják a folyamatba és közösen választják ki a szóba jöhető partnerjelölteket.

A szülők keresnek párt felnőtt gyerekeiknek

„A szülők úgy gondolják, hogy a házasságban nem csupán egy férfi és nő, hanem két család egyesül” – magyarázta egy sajtónyilatkoztában Hyae-Jeong Kim, az egyik dél-koreai székhelyű társkereső vezetője, miért van szükség a szolgáltatásra.

„Természetesen a végén én döntök, hogy kit veszek feleségül, de értékelem és figyelembe veszem édesanyám javaslatait” – mondta egy fiatal férfi, aki jelenleg egy olyan nővel él párkapcsolatban, akit az anyja választott ki számára az egyik társkeresőn.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top