Család

5 évesen 147 a kisfiú IQ-ja

A kis zseni unja az iskolát, mivel olyasmiket tanítanak neki, amiket már tud.

Az amerikai Gus Dorman másfél éves korában tanult meg olvasni, most, 5 évesen pedig egyebek mellett kívülről tudja a periódusos rendszert, fel tudja sorolni a világ összes országát, fejben végez bonyolult számításokat és az asztrofizika is érdekli.

Gus Dorman

Gus Dorman

Forrás: stltoday.com

A kisfiú korengedménnyel kezdhette meg az iskolát, ám az órákon általában még így is unatkozik, mivel olyasmiket akarnak neki megtanítani, amiket már tud, emiatt pedig gyakran rosszalkodik. A szülei épp ezért most új lehetőségeket keresnek, hogy Gus átlagon felüli képességeinek megfelelő oktatásban részesülhessen.

Gus a múlt hónapban hivatalos intelligenciatesztet is írt: kiderült, hogy 147 az IQ-ja, ez alapján pedig azonnal felvételt nyert a világ legmagasabb intelligenciájú embereit összefogó, nemzetközi Mensa egyesületbe. Bár a maga 5 évével a szervezet legfiatalabb tagjai között van, azonban mégsem ő a legeslegfiatalabb, ugyanis ezt a címet egy 3 éves brit kislány birtokolja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top