nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Kire bízzuk speciális felügyeletet igénylő gyermekünket?

Kire bízzuk speciális felügyeletet igénylő gyermekünket?

Ismersz olyan családokat, ahol fogyatékos gyermek van? Találkoztál már olyan iskolással, aki SNI minősítést kapott, tehát sajátos nevelési igényű?
Avatar
KézenFogva
f Ajánlom
Kire bízzuk speciális felügyeletet igénylő gyermekünket?

Egyre többször esik szó a környezetünkben a fogyatékos emberekről, de sokszor még mindig nem tudjuk, hogyan segíthetnénk nekik. Itt egy tipp, add tovább! A Kézenfogva Alapítvány működtet egy szolgáltatást, a FECSKE Szolgálatot, melynek keretében speciális felügyeletet igénylő gyermekek mellé biztosítanak szakképzett segítőket. A szolgálat az Alapítvány partner szervezetei révén jelenleg öt megyében (Pest, Szabolcs, Fejér, Komárom, Hajdú-Bihar) és a fővárosban érhető el.

Kire bízzuk speciális felügyeletet igénylő gyermekünket?

 

Hogyan kérhetek ilyen segítőt?

Fogyatékos, sajátos nevelési igényű (SNI) vagy tartósan beteg gyermeket és fogyatékos felnőttet gondozó családok kérhetik a speciális segítőt. A FECSKE Szolgálat fő célja, hogy a család a fogyatékos személlyel együtt éljen teljes értékű életet. A családok életét szeretnék könnyebbé tenni, oly módon, hogy a szakszerű otthoni felügyelet biztosításával tehermentesítik a szülőket és a gondviselőket. A szolgáltatás  hat szervezet segítségével már az ország öt megyéjében és Budapesten is elérhető.

 

 

 

A Kézenfogva Alapítvány 1993 óta segíti az értelmi és halmozottan fogyatékos gyermekeket. Az évek során tevékenységi köre egyre szerteágazóbb lett, mára a fogyatékos emberek széles skáláját támogatják programjaikkal. Egyik kiemelt területük a családsegítés. A KézenFogva Alapítvány nap mint nap azért dolgozik, hogy minél több kiegyensúlyozott család és mosolygós gyermek legyen a környezetünkben, segíts te is és az adód 1 százalékáról való rendelkezésnél gondolj rájuk.

Megosztás Facebookon