Család

Új trend: nem pelenkázzák a babákat

A kisbabák meg tudják tanulni, hogy jelezzék, mikor kell elvégezniük a dolgukat.

Óriási sikernek örvend világszerte a pelenkázás új alternatívája, a nem pelenkázás, ami nemcsak a babának jó, de óriási összegeket tudnak megspórolni a szülők. 

Új trend: nem pelenkázzák az újszülötteket

New Yorkban azzal sem foglalkoznak, ha a baba a parkban végzi a dolgát
Fotó: Daily Mail

Az angol elimination communication, avagy ürítéskommunikációnak hívja azt a technikát, amivel az csecsemő megtanulhatja jelezni, ha vécéznie kell. A szülőnek egyszerűen csak olvasnia kell a kisbaba testbeszédét, és tudni fogja, hogy a picinek mikor kell pisilnie, kakilnia. A baba kakilás, pisilés előtt testével üzen (mocorog, aktívabb lesz, rugdos…), és esetükben is megfigyelhető egy rendszeresség, sok kisbaba például ébredés, szoptatás után ürít. Ezekből a jelekből megfigyelhető, hogy a picur mikor végzi a dolgát, ilyenkor le kell vetkőztetni, és például a bili vagy a mosdó fölé kell kényelmes pózban tartani, hogy nyugodtan vécézhessen. Munka közben érdemes egy „pssz” hangot is hallatni, hogy a baba ezt társítani tudja a vécézéssel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top