Család

Kikezdték Middletont a hasa mérete miatt

Alig látszik rajta, hogy babát vár, pedig már hat hónapos terhes.

Katalin hercegné már terhességének a hatodik hónapjában jár, azonban még csak mostanában kezdenek megmutatkozni rajta a várandósság jelei. Ha összehasonlítjuk a más híres kismamák – köztük a néhai Diana hercegnő – terhességének ugyanezen szakaszában készült képeket Kate legfrissebb fotóival, szembetűnő, hogy a hercegné mindannyiukhoz képest sokkal karcsúbb, a pocakja pedig kisebb.

Kate és Diana, hat hónapos terhesen
Kate és Diana, hat hónapos terhesen

A szakemberek szerint azonban a pici pocak a legkevésbé sem rendellenes. Katalin vékony, sportos testalkatú nő, a hasizmai erősek és feszesek, ennek következtében szorosan tartják a magzatot, ami az első terhességek esetében egyáltalán nem számít szokatlannak.

A pocak méretét – mely rengeteg kismamát tölt el aggodalommal – emellett meghatározhatja az is, hogy a magzat hogyan helyezkedik el. Ha a baba háta néz előrefelé, a karjait és a lábait pedig eldugja, a pocak kisebbnek látszik, mint amikor éppen fordítva van.

Kate Hudson, Kim Kardashian és Heidi Klum, pocakosan

Kate Hudson, Kim Kardashian és Heidi Klum, pocakosan

Forrás: dailymail.co.uk

A hercegné ráadásul magas és a testtartása is tökéletes, így bőven jut hely odabenn a magzatnak. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a terhessége emiatt problémamentesebb, ugyanis a szorosan „csomagolt” magzat nyomhatja a húgyhólyagot.

Szinte minden szülésznő egyetért abban, hogy nincs két teljesen egyforma terhespocak, a has mérete és formája alapján pedig – a hiedelemmel ellentétben – nem lehet megjósolni a baba nemét sem. Egyet viszont mindenképpen érdemes leszögeznünk: a kismamák ne aggódjanak a hasuk méretén, a baba ugyanis nem attól függően érzi jól magát, hogy Middletonra vagy Kardashianra hasonlítunk. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top