Család

Házassága napján özvegyült meg

Nehéz elképzelni, hogy valaki egy nap leforgása alatt mondja ki a boldogító igent és búcsúzik el örökre attól, akit mindennél jobban szeret. Pedig megtörténhet...

Sok nő már kislányként arról álmodik, milyen lesz az esküvője: megtervezi a ruháját, a díszítést, a helyszínről és a színekről fantáziál, arra pedig természetesen még gondolni sem mer, hogy a nagy nap katasztrófába torkolhat. Lisa (33) sem sejthette, hogy ugyanazon a napon válik feleséggé, majd özveggyé. 

Házassága napján özvegyült meg

 Lisa és Harry utoljára együtt

Amikor Harry Thompson (45) megtudta, hogy tüdőrákja van, az első, amit megtett, hogy megkérte Lisa kezét. Ekkor még nem vették túl komolyan diagnózist, nem sejtették, hogy nagyon kevés idejük maradt. Júniusban megbeszélték, hogy augusztusban összeházasodnak, de ez idő alatt a férfi állapota gyorsan romlott, nem segített a sugárkezelés, sem a kemoterápia, sem a műtétek, csak időt nyertek velük. Bár mindketten fáradtak és kimerültek voltak, az esküvőt mégis elkezdték szervezni, amit Lisa azzal magyaráz, hogy mindvégig élt bennük a remény a gyógyulásra, egyszerűen nem tudták átérezni, hogy mennyire szorítja őket az idő. 

A pár Amerikába készült, egy újabb műtéti beavatkozást szerettek volna kipróbálni, amikor Harry váratlanul rosszul lett, kórházba kellett szállítani; itt hamar kiderült, a férfi állapota olyan súlyos, hogy nem lesz képes elutazni. A pár tudta, hogy nem maradt sok idejük, kapkodva egy anyakönyvvezető, a férfi apja és egy barátja jelenlétében a kórházban összeházasodtak. Akkor még nem tudták, hogy mindössze hét órájuk maradt. Harry még aznap este örökre elaludt Lisa karjaiban. A szomorú történetnek hét éve már, Lisa azóta újra férjhez ment, két gyermeke született, de első férje emlékét örökké őrizni fogja. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top