Család

A leendő szülők fele fiúgyereket akar

Az apajelöltek csupán tizede szeretné, ha első gyermeke kislány lenne.

A gyermekvállalást fontolgató párok nagyjából fele azt szeretné, ha az elsőszülöttje mindenképp fiú lenne, és csupán 32 százalék vágyik lánygyermekre, a többieknek mindegy a baba neme – derült ki egy elmérésből. A férfiak többsége manapság is egyértelműen fiút szeretne, kislányra mindössze 11 százalékuk vágyik.

A leendő szülők fele fiúgyereket akar

Azok a párok, akik úgy nyilatkoztak, hogy elsőnek inkább fiúgyermeknek örülnének, döntésüket leggyakrabban azzal indokolták, hogy a fiúkkal szerintük kevesebb gond van, mint a lányokkal, ráadásul ha a későbbiekben még húgaik születnek, tudnak rájuk vigyázni. 19 százalék azért szeretne fiút, hogy legyen, aki továbbviszi a család nevét.

A második gyerek esetében a párok már valamivel megengedőbbek: 37 százalékuk szeretne kislányt.

A gyerek neménél ugyanakkor továbbra is sokkal lényegesebb az, hogy egészséges legyen: a megkérdezettek 95 százaléka szerint ez a legeslegfontosabb. A tanulmány nem tér ki arra, hogy a maradék 5 százalék erre vajon mit válaszolt…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top