Család

A gyerekek is beleszólhatnak a családi döntésekbe

A modern szülők bátorítják a gyerekeiket, hogy nyilvánítsanak véleményt.

Tízből kilenc szülő rendszeresen bevonja a gyerekeit nem csupán a kisebb horderejű, de a jelentős családi döntések meghozatalába is, attól függetlenül, hogy a gyerek mennyi idős – derült ki egy Nagy-Britanniában készült felmérésből.

A gyerekek beleszólhatnak abba, hogy mi legyen vacsorára, mit nézzenek a tévében, de egyebek mellett például abba is, hogy milyen programot csináljon a família a hétvégére, vagy épp hová menjenek nyaralni.

A gyerekek is beleszólhatnak a családi döntésekbe

A szülők háromnegyede kifejezetten ösztönzi a gyerekét arra, hogy nyilvánítson véleményt és pontosan mondja el, hogy mit akar és mit nem. A megkérdezett szülők 65 százaléka úgy nyilatkozott: őt gyerekkorában nem vonták be a családi döntések meghozatalába.

A mai szülők többsége szerint nagyon is jó dolog, ha a gyerek már egészen kicsi korától meg tudja fogalmazni a kívánságait és megtanul részt venni a döntésekben, ez ugyanis felnőve csak a javára válik, és sokkal eredményesebben tudja majd érvényesíteni az akaratát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top