Család

Tilos a legjobb barát a gyerekeknek

A szakemberek tiltakoznak: a legjobb barát tilalma nemhogy használna, de egyenesen árt a gyerekeknek.

Több brit iskolában is megtiltották a gyerekeknek, hogy egyetlen, legjobb barátot válasszanak maguknak. Ezzel állítólag arra akarják ösztönözni őket, hogy nyitottabbak legyenek, nagyobb csoportokban játsszanak, illetve meg akarják kímélni őket a csalódásoktól is.

„Azért csinálják, mert meg akarják óvni őket attól a fájdalomtól, amit a legjobb baráttal való szakítás okoz. Természetes azonban, hogy egy gyerek szeretne legjobb barátot, ha pedig összevesznek, meg kell tapasztalnia a fájdalmat is, hogy megtanulja kezelni” – magyarázta Gaynor Sbuttoni oktatási pszichológus egy angol lapban.

Tilos a legjobb barát a gyerekeknek

„Bizarrul hangzik. Nem értem, hogyan akadályozhatnánk meg embereket abban, hogy közeli barátságokat kössenek. Életünk során állandóan szerzünk és el is veszítünk barátokat” – mondta Russell Hobby, az brit Iskolaigazgatók Országos Szövetségének tagja, aki megerősítette, hogy több oktatási intézmény is bevezette a tilalmat.

Egy másik szakember, Chris McGovern szerint a legjobb barát tilalma nemhogy használna, de egyenesen árt a gyerekeknek: „A gyerekek nagyon komolyan veszik a dolgokat, és ha azt mondják nekik, hogy nem lehet legjobb barátjuk, az súlyosan károsíthatja őket. A kapcsolatokat igenis meg kell tanulni kezelni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top