Család

6 év után került elő az óceánból a fényképezőgép

Hawaii partjainál veszett el, közel tízezer kilométerrel arrébb, Tajvanon találták meg a masinát.

Az amerikai Lindsay Scallan még 2007-ben nyaralt Hawaii második legnagyobb szigetén, Mauin, amikor egy éjszakai búvárkodás alkalmával az óceánparton felejtette a fényképezőgépét és mire visszament érte, már nem találta meg.

Múlt hónapban a China Airlines egyik alkalmazottja, Douglas Chen Tajvan keleti partján sétálgatott, amikor egy vízálló tokba csomagolt fényképezőgépet talált a földön. A férfi kinyitotta a masinát és a memóriakártyáról sikerült letöltenie a nyaralási fotókat, melyken a gép tulajdonosa, egy titokzatos szőke nő is látható volt. Chennek sikerült beazonosítania, hogy a fotók közel tízezer kilométerrel arrébb, Hawaii-on készülhettek, így a légitársaság honolului személyzetéhez fordult segítségért, majd a fotók a helyi médiában is megjelentek.

Jól bírta a strapát a gép
Jól bírta a strapát a gép

A hírre Scallan egyik középiskolai osztálytársa bukkant rá, aki értesítette a nőt, hogy valószínűleg ő szerepel a memóriakártyáról letöltött képeken. Lindsay felismerte magát és rögvest kapcsolatba lépett a megtalálóval.

A kínai légitársaság egy ajándék utat ajánlott fel Scallannak Tajvanra, ahol majd személyesen veheti át Chentől a fényképezőgépét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top