Család

Önként él pénz nélkül a család

Szinte teljesen pénz nélkül él egy német család. Nem azért, mert ennyire szegények: maguk döntöttek a pénzmentes élet mellett.

A Fellmer család

A Fellmer család

Forrás: Forward Revolution

A német Rafael Fellmer jól szituált családban nevelkedett: édesapja sikeres építész, édesanyja művészeti terapeuta. Ő maga Hágában szerzett diplomát európai tanulmányok szakon és nem is kérdéses, hogy kiválóan fizető állásban dolgozhatna, már ha akarna. A 29 éves férfi ugyanis rádöbbent, hogy rengeteg fontosabb dolog van a világon a pénznél.

Két évvel ezelőtt egy barátja esküvőjére utazott Mexikóba, majd úgy döntött, ott is marad, és megpróbál úgy megélni, hogy egyetlen fillért sem költ. Autóstoppal utazott, ha úgy adódott, az utcán aludt, és alkalmi munkákat vállalt hajókon, szállásért és ételért, vagy épp szállításért cserébe. Beutazta fél Dél-Amerikát, majd visszajutott Mexikóba, ahol nem sokkal később megismerkedett a későbbi feleségével. Nieve-vel. A nő nemsokára teherbe esett, ezért átmenetileg meg kellett szakítaniuk a teljesen pénzmentes életmódot.

A férfi a párjával együtt visszatért Németországba, ahol világra jött első gyermekük. Egy darabig Rafael szüleinél éltek, azonban sikerült munkát találniuk egy Berlin közelében élő családnál: az ő házuk szerény, alagsori lakásában élnek. A szállásért és a kosztért cserébe elvégzik munkaadóik helyett a ház körüli teendőket: főznek, mosnak, takarítanak, kertészkednek. A családtól egy kevés pénzbeli juttatást is kapnak, ám ahhoz csak olyankor nyúlnak, ha feltétlenül szükséges – például orvosra, gyógyszerre kell –, ettől eltekintve egyáltalán nem használnak pénzt és tökéletesen elégedettek az életükkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top