Család

Kire bízzuk speciális felügyeletet igénylő gyermekünket?

Ismersz olyan családokat, ahol fogyatékos gyermek van? Találkoztál már olyan iskolással, aki SNI minősítést kapott, tehát sajátos nevelési igényű?

Egyre többször esik szó a környezetünkben a fogyatékos emberekről, de sokszor még mindig nem tudjuk, hogyan segíthetnénk nekik. Itt egy tipp, add tovább. A KézenFogva Alapítvány működtet egy szolgáltatást, a FECSKE Szolgálatot. Ennek lényege, hogy speciális felügyeletet igénylők mellé biztosítanak szakképzett embereket minimális összegért.

Kire bízzuk speciális felügyeletet igénylő gyermekünket?


Hogyan kérhetek ilyen segítőt?

Fogyatékos gyermeket és felnőttet gondozó családok, sajátos nevelési igényű (SNI) gyermeket nevelő családok és tartósan beteg gyermeket (14 éves korig) gondozó családok kérhetik a speciális segítőt. A FECSKE szolgálat fő célja, hogy a család a fogyatékos személlyel együtt éljen teljes értékű életet. A családok életét szeretnék könnyebbé tenni oly módon, hogy a szakszerű otthoni felügyelet biztosításával tehermentesítik a szülőket és a gondviselőket.

A KézenFogva Alapítvány 1993 óta segíti az értelmi és halmozottan fogyatékos gyermekeket. Az évek során tevékenységi köre egyre szerteágazóbb lett, mára a fogyatékos emberek széles skáláját támogatják programjaikkal. A KézenFogva Alapítvány nap mint nap azért dolgozik, hogy minél több kiegyensúlyozott család és mosolygós gyermek legyen a környezetünkben. Segíts te is és ajánld fel jövedelemadód 1 %-át az alapítványnak!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top