Család

Ránézésre felismerjük a hűtlen férfiakat

A nők többsége már az arcvonások alapján képes beazonosítani, hogy egy pasi hajlamos a hűtlenségre.

Ránézésre felismerjük a hűtlen férfiakatA Nyugat-Ausztrál Egyetem kutatói női és férfi önkéntesek bevonásával végeztek kísérletet. A résztvevőknek ellenkező nemű emberek arcképét mutatták meg, és ez alapján kellett megtippelniük, hogy az illetővel előfordult-e már, hogy megcsalta a párját.

A nők 62 százalékos pontossággal ismerték fel a hűtlen pasikat, a férfiak viszont csak 23 százalékban találták el, hogy mely fotókon szerepelnek csalfa nők.

A tanulmány egyik szerzője, Leigh Simmons evolúciós biológus szerint annak, hogy a férfiak jócskán gyengébben teljesítettek, az lehet a magyarázata, hogy a hím egyedeknek az állatvilágban és az embereknél is sokkal kisebb a veszítenivalójuk abban az esetben, ha a párjuk hűtlen hozzájuk.

 

ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

Ránézésre felismerjük a hűtlen férfiakat

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top