Család

A gyereknevelésen veszekszünk legtöbbet az anyóssal

A nők közel fele nem jön ki az anyósával. Rengeteg a konfliktusforrás...
Mindent jobban tud?
Mindent jobban tud?

Tízből négy nőnek problémás a kapcsolata az anyósával, minden tizedik pedig egyáltalán nem is beszél vele. A nők fele ráadásul férjével is rendszeresen veszekszik annak édesanyja miatt – derült ki egy online felmérésből.

A kutatók listát készítettek arról is, hogy melyek a legfőbb konfliktusforrások az anyós-meny kapcsolatban. Eszerint a legtöbb vitát okozza, ha az anyós beleszól a gyereknevelésbe, de a menyek rendkívül nehezen viselik azt is, ha házastársuk mamája érezteti, hogy ő mindent jobban tud, és/vagy ha rendszeresen azt hangoztatja, hogy „bezzeg az én időmben”.

Gyakori súrlódásokat okoz továbbá, ha az anyós túl sok egészségtelen ételt etet az unokájával, ha beleszól az anyagi kérdésekbe, illetve ha túlságosan anyáskodik a fia felett és folyton jó pontokat akar szerezni nála, felülmúlva a menyét.

Konfliktusokat szül az is, ha az anyós a meny főztjét, anyai képességeit vagy épp öltözködését kritizálja, vagy ha saját belátása szerint rendezkedik, takarít a fia és a menye otthonában.

Te jóban vagy az anyósoddal?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top