Család

A veszekedés a jó házasság titka

Az idős pár immár hét évtizede van együtt. Ők már csak tudják…

A 91 éves Floss és a 93 éves Harry Lucas a napokban ünnepelték hetvenedik házassági évfordulójukat. „Soha nem gondoltam volna, hogy ennyi ideig házasok maradunk, mert rengeteget veszekedtünk” – vallotta be a feleség egy brit lap riportjában. „Én viszont mindig is tudtam, hogy legalább hetven évig tart majd a házasságunk, nem is volt kérdés” – kontrázott rá a férj.

hetven éve együtt

Hetven éve együtt

Forrás: The Mirror

 

A pár visszatekintve azonban már úgy érzi, hogy hosszú házasságukat éppen a kiadós civakodásoknak köszönhetik. „Ha egy pár azt állítja, hogy soha nem veszekednek, akkor hazudnak. A veszekedés egészséges – fogalmazott az asszony. – Természetesen szeretjük egymást, de állandóan civakodunk, a hetven év alatt minden nap legalább egyszer.”

A veszekedés mellett persze más is kell a jó házassághoz: sok nevetés, és persze szerelem. Saját bevallásuk szerint 1942 óta nem telt el olyan nap, hogy legalább egyszer ne csókolták volna meg egymást.

A brit házaspárnak két gyermeke, öt unokája és nyolc dédunokája van. Házassági évfordulójukhoz az angol királynő levélben gratulált.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top