Család

Mi hízunk, a pasik fogynak az összeköltözéstől

A mérleg nyelve felfelé kezd kúszni az összebútorozás után. Legalábbis egy felmérésből ez derült ki.
Ugyanazt eszitek?
Ugyanazt eszitek?

Az összeköltözés egyik praktikus velejárója, hogy a pár összehangolja az étkezési szokásait is. Egy friss tanulmány szerint a nő és a férfi ettől kezdve nem csupán hogy javarészt ugyanazokat az ételeket fogyasztja, de hasonló adagokat is eszik, ami a nőknél általában hízáshoz, míg a férfiaknál fogyáshoz vezet.

A fogyasztott ételek jellegére is hatással van az egy fedél alatt élés: míg a pasik mind több „nőies” táplálékot visznek be, így például joghurtot vagy salátát, addig a nők gyakrabban fogyasztanak húst, mint korábban.

A táplálkozás összehangolása nem csupán a testsúlyt, de az egészségi állapotot is befolyásolhatja, méghozzá negatív irányban – figyelmeztetett a kutatás vezetője, Fiona Hunter táplálkozási szakértő. – A két nemnek ugyanis eltérő vitaminokra van szüksége, a férfiak szervezete például jóval több B-vitamint igényel, mint a nőké.

A szakemberek azt javasolják, hogy egyik fél se a könnyebb ellenállás irányába induljon el, vagyis ne „adja meg magát” a párja étkezési szokásainak, hanem legyen tisztában azzal, hogy neki mire van szüksége, és az összeköltözést követően is ennek megfelelően táplálkozzon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top