Család

Az alvó babájával alkot az anyuka

Amikor a kicsi elalszik, ruhákból, zoknikból és zöldségekből alkot köré tündéri, álomszerű jeleneteket.
Katt a képre a galériáért!
Katt a képre a galériáért!

Míg a legtöbb anyuka örül, ha szusszanhat egyet, vagy bepótolhatja az elmaradását, ha végre elalszik a baba, egy 41 éves japán kismamának egészen más ötlete támadt. Amikor a kislánya, Nuno elszenderül, lefekteti egy nagy pokrócra, majd ruhákból, zoknikból és zöldségekből alkot köré álomszerű jeleneteket. A végeredmény bájos és profi, hiszen az anyuka, Mami Koise grafikus.

Az első képet a férjének készítette, aki bártulajdonosként este dolgozik, ezért sosincs otthon éjszaka, de később sem állt le. Azóta kétszáz tündéri kép gyűlt össze, és egy képeskönyv is megjelent belőlük.

Mit szól majd, ha felnő?

„Amikor éjszakánként a munkahelyemen ránézek ezekre a képekre, megnyugszom, hogy jól van a kicsi, és még keményebben dolgozom, hogy mindent megadhassak neki” – mondta az édesapa. Az anyuka viszont tart attól, mit szól majd az engedélye nélkül készült képekhez a kislány, ha felnőtt. Több képet már nem is készít, mivel a gyerek kinőtte a hátteret.

Nem a japán édesanya az egyetlen, aki hasonló képekben utazik, a finn Adele Enersen is hasonlóan éli ki a kreativitását, amíg otthon van a babájával. A blogjába sok kedves képet küldtek be a rajongói is a saját gyerekeikről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top