nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Féltik a szülők a reklámoktól a gyerekeket

Féltik a szülők a reklámoktól a gyerekeket

Egy felmérés azt mutatja, hogy egyre aggályosabbnak tartják a szülők a reklámokat, a gyerekeiket pedig a legjobban a bizonytalan jövőtől féltik. Íme a lista, mi miatt aggódunk legtöbbet.
NLCafé
f Ajánlom

Féltik a szülők a reklámoktól a gyerekeketEgy friss felmérés szerint a magyar szülők a jövőre vonatkozó kilátásoktól, a nem biztonságos közlekedéstől, a kábítószerektől, a bűnözéstől és az idegenekkel való kapcsolattól féltik leginkább  a gyermekeiket.

Az NRC és TNS Hoffmann Research felmérését egy angol piackutatás mintájára végezték, ami szintén hasonló képet adott. A magyar szülők közül legtöbben a jövő miatt aggódnak, a biztonság, a drog és a bűnözés csak ezután következik.

Meglepő, hogy a hirdetésektől és reklámoktól milyen sokan féltik a gyerekeket, ez az aggály végzett ugyanis a 12. helyen. Úgy tűnik, még a gyerekkori elhízásnál is veszélyesebbnek tartjuk. Az oka a válaszadók szerint az, hogy túlzott vásárlásra biztatnak, irreális képet és hamis értékrendet adnak, ráadásul erősen befolyásolnak, és esetenként még alkoholfogyasztásra is sarkallnak.

Megosztás Facebookon