Család

Sok férfi nősül szerelem nélkül

Vajon igazán szívből jön az az igen!, amit nem a szerelem mondat? Nem tudjuk, de egy biztos, a férfiak 25 százaléka szerelem nélkül is belemenne a házasságba.

Szerelem nélkül nősülnek a férfiakSokan vallják és hiszik, hogy a sikeres házasság titka, ha nem rózsaszín felhőről ugrik bele az ember, józanul mondja ki az igent. S ahogy az egyik legnagyobb társkereső oldal – a Match.com – felméréséből kiderül, sokaktól egyáltalán nem áll távol, hogy szerelem nélkül lépjenek házasságra. Egészen pontosan a válaszadó férfiak 25 százaléka frigyre lépne a rózsaszín érzés nélkül is, sőt még akkor is, ha szexuálisan már nem kívánják a másikat és a romantika is kikopott a kapcsolatból. Döntésüket az alábbi tíz érvvel magyarázzák:

Élelmezés – Fontos szempont a rendes, rendszeres meleg étel. 

Szennyes – A tiszta, rendezett, vasalt ruha is fontos szempont. 

Kényelem – Nagyon jóleső érzés, ha az embert várják otthon.

Szokás – Mindenki más megnősül, senki nem szeret lemaradni.

Bűntudat – A boldogító igen alapja nemcsak önös érdek, de bűntudat is lehet: „Olyan régóta bírja velem! Miért ne?!”

Félelem – Sok férfiember félelme, hogy egyedül öregszik meg. 

A biztonságos rossz – Rengetegen nem merik bevállalni az újat, az ismeretlent. 

Szex – Sokaknál a bármikor elérhető szex is szempont. 

Elvárt forgatókönyv – A jogsi után jön az érettségi, aztán a diploma, majd egy jó állás, és végül jöhet a házasság. Sokan nem merik felrúgni a többség által követett forgatókönyvet. 

Ultimátum – Rengeteg férfit ultimátum elé állítanak…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top