Család

Piszkos edények teszik tönkre a házasságokat

Tízből három házasság a háztartási feladatok aránytalan elosztása miatt megy tönkre. Utólag aztán lehet fogadkozni.
Megint nem mosogattál el!
Megint nem mosogattál el!

Egy takarítóeszközöket gyártó cég megbízásából Nagy-Britanniában készült felmérés szerint tízből három házasság azért megy tönkre, mert az egyik fél nem hajlandó részt venni a mindennapi háztartási feladatokban.

A legtöbb veszekedést az indítja el, ha a pár egyik tagja szanaszét hagyja a holmijait, de gyakori konfliktusforrás az is, ha egyikőjük nem hajlandó mosogatni, vagy nem a szennyestartóba gyűjti a piszkos ruháját, illetve nem szívesen pakol be a mosógépbe.

A megkérdezett, válófélben lévő párok átlagosan havonta háromszor veszekedtek a háztartási munkákkal kapcsolatos dolgokon, ám 22 százalékuk bevallotta, hogy kissé szégyelli, hogy ezek a problémák is szerepet játszottak a kapcsolatuk felbomlásában. A válaszadók több mint háromnegyede megfogadta ugyanakkor, hogy a következő kapcsolatában jobban odafigyel majd arra, hogy jobban kivegye a részét az otthoni feladatokból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top