nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Olvadoznak az amerikaiak is Gyurta Danitól

Olvadoznak az amerikaiak is Gyurta Danitól

Szívmelengető! – ezt írják óriási betűkkel és hatalmas fotóval az egyik legnagyobb amerikai híroldalon Gyurta Daniról, pontosabban arról, hogy másolatot készíttetett az aranyérméről.
NLCafé
f Ajánlom
Alexander Dale Oen és Gyurta Dani
Alexander Dale Oen és Gyurta Dani

Nagyon büszkék voltunk Danira, amikor megszerezte a második magyar aranyérmet – ráadásul új világcsúccsal – 200 méter mellen a londoni olimpián. Nem ő lesz az egyetlen, aki hazaviszi azt a bizonyos aranymedált, hiszen egy pontos másolatot készíttetett róla, hogy a legnagyobb riválisa családjának elküldhesse tisztelete jeléül.

A szintén nagyon tehetséges norvég Alexander Dale Oen egy olimpiai felkészítő táborban esett össze a zuhany alatt pár hónappal ezelőtt, a 26 éves úszónak nem bírta a szíve. Nem sokkal a halála előtt nyert 100 méteres mellúszásban világbajnokságot, most az olimpián a 100 és a 200 méteres mellúszás nagy esélyesének tartották. Dani és Alexander egyszerre voltak riválisok és jó barátok. „Biztos vagyok benne, ha itt van, ő nyerte volna a 100 méteres mellúszást” – mondta Gyurta Dani, olimpiai bajnokunk.

Nemcsak mi olvadtunk el Gyurta Dani nagylelkű gesztusától, hanem az amerikai sajtó is. A Wall Street Journal és a Huffington Post is jószívűnek tartja Gyurta Danit, aki szerintük ezzel a gesztusával ráirányította a figyelmet Norvégiára, ahol a fiatalon meghalt úszó nemzeti hős volt. Oen a világbajnoki győzelmét a norvégiai mészárlás áldozatainak emlékére ajánlotta. A norvég úszószövetség elnöke, Per Rune Eknes is teljesen meghatódott, hogy milyen sportszerűségről tett a 23 éves magyar úszó tanúbizonyságot.

Megosztás Facebookon