Család

Halála után 7 évvel jelent meg az énekesnő első lemeze

Amy Winehouse sem élhette már meg gyermekkori barátnőjének debütáló albumát.

A 22 éves Natasha Anastasi tehetséges énekesnő volt, ám a nevét – eddig legalábbis – mégsem ismerhette meg a világ. Már első lemezén dolgozott, amikor 2005-ben egy 17 éves, gyakorlatlanul vezető barátja mellé ült be az autóba: fának rohantak, és Natasha a helyszínen életét vesztette. A vezető életben maradt és pénzbírsággal megúszta.

Natasha Anastasi
Natasha Anastasi

Natasha gyászoló édesapja, Mario elhatározta, hogy valóra váltja lánya álmát és kiadatja a lemezét. Több kiadónál is próbálkozott, ám nem volt kész egy egész lemezre való dal, így sehol nem vállalták a kiadást, végül a korábban zenei producerként dolgozó apa úgy döntött, hogy saját kiadót alapít és maga adja ki a lemezt.

Mariónak sikerült olyan előadókat megnyerni az albumon való közreműködésre, mint George Michael, Boy George vagy a Boyz II Men tagja, Marc Nelson, akik Natasha szerzeményeit, illetve az ő emlékére írt dalokat adnak elő. A lemezen hallható művészek közül azonban hiányzik a lány gyermekkori barátnője, Amy Winehouse, aki sajnos már maga sem élhette meg az album létrejöttét.

A lemez végül 7 év küzdelem után, néhány héttel ezelőtt megjelent. Az eladásaiból származó bevételeket a Natasha emlékére létrehozott alapítvány kapja, melynek küldetése, hogy a biztonságos vezetésre hívja fel a fiatal autóvezetők figyelmét.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top