Család

Haldokló kisfiuk miatt villámesküvőt tartottak

A gyógyíthatatlan beteg kisgyereknek alig néhány hónapja van hátra. A család mindent megtesz, hogy erre az időre minél boldogabbá tegyék.
Együtt voltak

Együtt voltak

Forrás: dailymail.co.uk 

A fiatal pár, Gavin Plant és Lindsay Carrington 18 hónapos kisfia, Riley tavaly karácsony tájékán furcsán, imbolyogva kezdett mozogni és állandóan hányt. Az orvos azt mondta, vírusfertőzése van, ám a gyerek napok, hetek múltán sem lett jobban, sőt egyre inkább romlott az állapota. Húsvét előtt két héttel már annyira gyenge volt, hogy képtelen volt lábra állni, ám a szakemberek még mindig tartották magukat ahhoz, hogy valamilyen makacs vírus tombol a szervezetében.

A szülők nem nyugodtak bele a diagnózisba, áprilisban alapos kórházi kivizsgálást kértek: ekkor derült ki, hogy Rileynek agydaganata van. Azonnal megműtötték és elkezdték a kemoterápiát, nyárra azonban bizonyossá vált, hogy a kezelés legfeljebb csak lassítja a betegséget. Az orvosok közölték a szülőkkel a kegyetlen tényt, hogy kisfiuknak legfeljebb néhány hónapja van hátra.

Lindsay és Gawin az őszre tervezték, hogy összeházasodnak, ám a szörnyű hírre azonnal előrehozták az esküvőt, hogy Riley még biztosan velük lehessen a nagy napon. „Nem lett volna ennyire kivételes, ha nem lehetett volna velünk” – fogalmazott az édesapa egy brit lap riportjában.

A szülők és a két idősebb testvér mindent megtesznek azért, hogy minél több boldog élményt sűrítsenek bele Riley hátralévő életébe. „Fontos, hogy sok szép emlékünk legyen, mert ha egyszer elmegy, csak az emlékek maradnak nekünk – mondta Gavin. – Olyan, mintha egy buborékban élnénk, próbáljuk a lehető legjobbá lenni a dolgokat, ezzel legalább elfoglaljuk magunkat.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top