Család

Ha énekel a kislány, jön a róka

A nótás kedvű kislány különös barátságot kötött egy elhagyott rókakölyökkel.

A hétéves Lydia Dimmock májusban épp a kerti trambulinon játszott, amikor észrevette, hogy egy rókakölyök álldogál a kerítés tövében. Az állat a nap folyamán többször is visszatért a kertbe, és miközben a kislány az ugróasztalon, ő a fűben ugrándozott. Lydia azonnal megkedvelte a kisrókát, akit Foxy Loxynak nevezett el. A kicsi lány énekelt is neki, este pedig enni- és innivalót is kikészített a kerítéshez. 

Róka barátjának énekel a kislány

 

Másnap Lydia ismét a kertben énekelgetett, amikor a róka újra felbukkant. Az azóta eltelt két hónapban az egész Dimmock család összebarátkozott az állattal, és lényegében ők maguk nevelték fel, hiszen az anyja elhagyta. Foxy Loxy ma már a kislány énekére azonnal megérkezik, rohangál a trambulin körül és előfordul, hogy – pont mint egy kutyus – elhurcolja Lydia cipőit.

„Különleges kapcsolat van közöttük. Lydia imádja a rókát, és úgy tűnik, ez kölcsönös – mondta a kislány édesanyja egy brit lap riportjában. – Persze elmagyaráztuk neki, hogy a rókák vadállatok és veszélyesek lehetnek, ezért valamelyikünk mindig kint van vele, amikor a kertben játszik.”

A család felvette a kapcsolatot egy rókák mentésével foglalkozó szervezettel, ahol szakemberek magyarázták el nekik, hogyan kell bánni a hozzájuk szegődött állattal. Bármennyire is szeretik, sohasem érintik meg a rókát. Lydia a trambulin kerítésén keresztül ápolja vele a barátságot, ettől azonban még elválaszthatatlanok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top