Család

Másodszorra mentette meg anyja életét a kisfiú

Bár még csak nyolcéves, a felnőtteknél is jobban tudta, mit kell tennie, amikor egy erős epilepsziás roham tört rá az anyukájára.

Forrás: North News & Pictures
Forrás: North News & Pictures

Másodszorra tüntetik ki azt a nyolcéves kisfiút, aki már kétszer mentette meg az epilepsziás édesanyja életét, írja a Daily Mail című brit lap. Ewan egyedül volt otthon az anyukájával, amikor egy újabb súlyos roham tört rá. Több ínszalag elszakadt a lábában és egy csontja is megrepedt, mire megérkezett a profi segítség.

Profibb, mint a nagyok

A fiú azonnal kihívta a mentőket, és mire odaértek, előkészítette a szükséges gyógyszereket. „Amilyen fiatal, olyan ügyesen kezelte a helyzetet – mesélte az édesanya, aki ötéves kora óta szenved a rohamoktól. – A nővérektől kapott egy epilepsziáról szóló könyvet, a legtöbb gyerek bele se néz, de ő végigolvasta, és tudta, mit kell tennie. Én nem is emlékszem, mi történt, de nagyon büszke vagyok rá.”

Most megint a helyi mentőszolgálattól kap kitüntetést a bátorságáért. „Amikor telefonált, mindent nagyon pontosan elmagyarázott – mondta a diszpécser. – Minden kérdésre ügyesen válaszolt, főleg a korához képest, és habozás nélkül követte minden utasításomat. Sokkal könnyebb lenne a munkánk, ha minden telefonáló ilyen segítőkész volna.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top